Abonner via RSS eller E-post

Ap dårligst på kunnskap

Publisert den 14.07.2009 i Blogg

I følge Abelia som har gjennomgått alle partienes program. «Arbeiderpartiets program er farlig nær stryk». Sak fra DN.

Del på Facebook | Del på Twitter

4 Kommentarer

14.07.09

Det er ikkje det minste rart at Ap kjem dårleg ut på ei måling av denne typen.

Når ein blir målt på viljen til fleksible arbeidstidsbestemmelsar, skatteintensiver og formueskatt, må sjølvsagt Ap tape.

Ap står på arbeidstakarane si side. Vi vil behalde formueskatten fordi den bidrar til rettvis fordeling og bidrar med rundt 13 milliardar kroner til velferd og fellestenester i Norge. Ap vil og halde det totale nivået på skattar og avgifter på same nivå som i dag framover.

Bootstrap

14.07.09

En ganske uinteressant undersøkelse, ettersom den ikke er politisk uavhengig. Abelia er i lomma på høyrepartiene.

Haakon

14.07.09

Odd.
Arbeidstakerne er ikke en homogen gruppe.

Du har de som jobber i industrien som er LOs beste venner.
Du har de som jobber i offentlige som er APs og LOs beste venner.
Og så har du de idiotene som prøver å skape noe, skape arbeidsplasser og de klovene som arbeider der.

Vi får nå arbeidsledighet og den må taes opp slik at de ikke blir varige ledige. Da må enten industrien øke og Norge bli mer konkurransedyktig for å få det til.
Ellers så må de omskoleres til lærere, politi og helsepersonell til det offentlige eller så får de bli klovner.

De idiotene som starter eget firma erfarer noe som AP ikke har erfart siden de ikke er idioter.
Et firma har flere stadier med forskjellige utfordringer!
Flere land gir sine nystartede bedrifter få skattelette de første årene. Helt høl i hodet! Det er jo skattelette til de som har mest fra før! De andre landene har opplagt ikke skjønnt det. Skrudde i hodet som dem er.

Videre skal man om man lykkes ansette noen. Den/de første ansettelsene er viktige. Om man bommer så kan man risikere å miste hele bedriften fordi det er så dyrt å bomme.

Derfor er det mer fleksibelt i andre land.

Men, her er jo det å svekke de faglige rettighetene!

Disse forvirra utlendingene! De tror at man kan gi selskaper i oppstartsfasen bedre vilkår de første årene enn etablert industri. Haha – vi får se hvordan det går med dem. Sikkert til H.

14.07.09

Selv om jeg synes Høyre er flinke på skolepolitikk – og faktisk har betydelig eierskap på skolen som politisk saksfelt – synes jeg denne undersøkelsen virker veldig høyrevennlig. Vis meg en tilsvarende fra FAFO, så kan vi legge sammen svarene og dele på to 🙂 Til slutt en stor avsporing: Jeg kommer sannsynligvis til å stemme AP i år, og det for første gang. Og det er faktisk delvis Røe Isaksen som har ledet meg dithen, da han i Samtiden så treffende påpekte at «regjeringssamarbeid mellom H og FrP vil få frem de verste sidene av disse to partiene.» Dette er et synspunkt jeg deler fullt ut, og et scenario som jeg vil arbeide mot – ei heller en umulig konsekvens med rød-grønt mindretall og et AP som for lite og uinspirert til å regjere alene. Faktisk synes jeg ytterpartiene bør holdes utenfor regjering, men FrP har (i motsetning til SV i forrige periode) benyttet fire år på å distansere seg fra det borgerlig-liberale fellesskap. Ikke har de noen gjennomtenkt skolepolitikk heller. Til slutt må jeg gi Røe Isaksen skryt for ideologidebatten i Dagsnytt18 igår. Der fikk Magnus Marsdal så hatten passet (og vel så dét). Det var en sann fryd å høre på! Jeg har stor tro på at Høyre vil få en ny vår, men det vil ta sine år.

Har du en mening?